Waarom staal een sterk staaltje werk is

Waarom staal een sterk staaltje werk is.

Staal in een interieur, dat is een knap staaltje werk. Letterlijk. Want staal is moeilijk te bewerken. En juist in een interieur komt het neer op de halve millimeter. Pas wanneer een stalen deur, kozijn of trap perfect op maat is gemaakt, heeft het die esthetische uitstraling. Een uitdaging die onze vakmensen graag aangaan.

Staal bewerken: een taaie klus

Bij Staal in Interieur nemen we onze stalen deuren, stalen kozijnen, stalen trappen en stalen leuningen zelf in productie. Hiervoor werken we alleen met de beste kwaliteit staal. Zodra een nieuwe levering staal in volle lengtes binnenkomt, controleren we het materiaal op deuken en beschadigingen. Hierna wordt het staal in onze smederij gezaagd, gelast en geslepen. Een taaie klus voor echte vakmensen. Want doordat staal zo sterk en hard is, is het lastig te bewerken.

Een stalen schuifdeur ziet er na duizenden keren openen en sluiten nog altijd uit als nieuw. Maar deze ijzersterke eigenschap heeft wel een grote keerzijde: dat staal heel lastig te vervormen is. Willem, die specialist is in zagen en lassen: “De taaiheid van het materiaal maakt staal moeilijk te bewerken, te buigen. Het is dus moeilijk om het staal op de juiste plek te krijgen in het product dat je fabriceert.”

Doordat staal zo sterk en hard is, is het lastig te bewerken.

 

Eén ontwerp, drie personen

Resultaat is dat er meerdere personen nodig zijn om één stalen ontwerp te maken. Het is geen uitzondering dat zowel Willem als Edward als Christian aan één stalen constructie werken. En voordat het staal uiteindelijk in een interieur staat, gaat het door nog meer handen: zo moet een monteur er uiteraard voor zorgen dat het ontwerp vakkundig op de definitieve plek wordt gemonteerd.

Een bewerkelijk proces dus. Maar juist het ambachtelijke aspect van staal, maakt het materiaal tot een uitdaging die onze staalbewerkers – vakmensen pur sang – graag aangaan. Wanneer we bij Staal in Interieur tevreden zijn? Pas als de klant dat is. En pas als het product er staat zoals wij het bedacht en getekend hebben. Een stalen ontwerp moet volgens ons altijd perfect passen en goed aansluiten op bestaand interieur.

Meer lezen:

Een kijkje in de keuken: de smederij
Wat staal doet voor een interieur

DOWNLOAD ONZE BROCHURE

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN HET LAATSTE NIEUWS?
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE
NIEUWSBRIEF