Trapverlichting: stralend middelpunt van uw woning

Trapverlichting stalen balustrade

De trap is bij uitstek een plek die goed verlicht moet zijn. Zo voorkomt u een misstap of uitglijder, want niks is zo vervelend als een laatste trede die per ongeluk over het hoofd gezien wordt. Tegenwoordig is er veel mogelijk in de wereld van trapverlichting. We nemen u mee in de opties van Staal in Interieur voor uw opgang.

Advies op maat aanvragen

Verlichting onder traptredes

In woonbladen, tv-programma’s en onder interieurstylisten is het een hot item: LED-verlichting onder elke traptrede. Zo wordt het looppad subtiel verlicht, zonder dat u een grote lamp hoeft aan te doen om te zien waar u uw voeten zet. Erg prettig wanneer het midden in de nacht is! Het team van Staal in Interieur informeert u graag over de mogelijkheden van trapverlichting onder de tredes. Dit kan in combinatie met een nieuwe, stalen trap, maar ook bij een bestaande (houten) trapconstructie gerealiseerd worden – bijvoorbeeld in combinatie met een mooie stalen leuning. De ledstrips kunnen over de gehele breedte van de traptrede aangebracht worden of juist alleen ter hoogte van het loopgedeelte. Zelfs bediening middels een bewegingssensor is mogelijk, waardoor uw voet als ‘afstandsbediening’ werkt voor de gehele trapverlichting.

Trapverlichting langs de wand

Mag uw trapverlichting wel wat opvallender zijn? Dan is het ook mogelijk om langs de trapopgang diverse spots te maken die de tredes op fraaie wijze uitlichten. Zo maakt u gebruik van directe lampen die meer verlichten dan alleen de onderliggende traptrede.

Verlichting langs de trapleuning

De leuning is letterlijk uw houvast tijdens het beklimmen of afdalen van een trap. In veel gevallen volgt de leuning één vloeiende lijn van beneden tot boven, zodat uw hand gemakkelijk steun vindt. Om deze steun te combineren met goed zicht, is het mogelijk om trapverlichting langs de leuning te plaatsen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een LED-strip aan de onderzijde, zodat er bijzonder, indirect licht op zowel de trap als de wand schijnt. Een speelse en originele manier van verlichten, zonder dat er een felle lamp aan hoeft!

Trapverlichting op maat

Bij Staal in Interieur weten we dat verlichting de kers op de taart is van uw stalen trap, stalen leuning of industriële interieur. Heeft u duidelijke ideeën over uw persoonlijke trapverlichting? Of laat u zich juist graag verrassen door de opties die geschikt zijn voor uw situatie? Neem vrijblijvend contact met ons op en we kijken graag samen naar de mogelijkheden.

Contact opnemen
Maak een afspraak Ontwerp hier en ontvang een offerte