Blogs / Nieuws

07-01-2020

Veiligheidsglas in uw stalen deur: safety first!

Kiest u voor een stalen deur, dan kiest u voor een industriële look en glas. Veel glas. Het gebruik van veiligheidsglas is daarom noodzakelijk en verplicht!

Lees meer
17-10-2019

Kom jij werken bij Staal in Interieur?

Weet jij mensen te boeien met je verhaal en zit je vol enthousiasme? Bekijk dan onze vacature voor commercieel medewerker en reageer!

Lees meer
11-09-2019

Een kijkje in de keuken: de smederij

In de werkplaats van Staal in Interieur zetten onze medewerkers zich elke dag weer in om vakwerk te leveren. Een kijkje in onze ‘keuken’: de smederij.

Lees meer
06-08-2019

Waarom staal een sterk staaltje werk is

Staal is moeilijk te bewerken, maar eenmaal perfect op maat is het esthetisch. Een uitdaging die onze vakmensen graag aangaan. Lees meer!

Lees meer

Veiligheidsglas in uw stalen deur

Kiest u voor een stalen deur, dan kiest u voor een industriële look, een open karakter en glas. Veel glas. Stalen deuren kenmerken zich door hun summiere lijsten en kozijnen, waarbij er volop ruimte is voor fraaie ruiten en speelse doorkijkjes. Om ervoor te zorgen dat dit glas tegen een stootje kan, gebruiken wij uitsluitend veiligheidsglas.

Veiligheidsbeslag volgens het Bouwbesluit
Het Bouwbesluit schrijft voor dat deuren of ramen die lager zijn dan 85 cm, standaard moeten worden voorzien van veiligheidsglas (NEN-3569:2011). Dit type glas is vele malen sterker dan gewoon isolatieglas. Wanneer u per ongeluk stoot of duwt tegen het glas, zal dit niet zomaar breken. Als extra beveiliging wordt er ook wel voor gekozen om de onderste rij van glasdeuren te voorzien van een stalen borstwering. Daarmee wordt de deur steviger en zit er geen (kwetsbaar) glas ter hoogte van uw voeten.

Stalen deuren met gelaagd veiligheidsglas
Ons veiligheidsglas is gelaagd 33.2 glas. Gelaagd glas dankt zijn naam aan het feit dat het uit twee lagen enkel glas bestaat. Zij worden bij elkaar gehouden door een laag folie die tussen beide glaslagen ingeklemd zit. Het belangrijkste voordeel van dit type glas is dat het dankzij dit folie niet in glassplinters uiteen valt. Wanneer er dus iets hards tegen de deur valt en de ruit breekt, dan zal de vloer niet bezaaid liggen met glas. Dit type glas komt u ook tegen in de voorruit van auto’s. Het voorkomt dat de bestuurder onder het glas zit wanneer er een aanrijding plaatsvindt of wanneer er iets op de voorruit valt. Zoekt u meer informatie over de mogelijkheden van veiligheidsglas in combinatie met stalen deuren? Neem dan vrijblijvend contact op!

DOWNLOAD ONZE BROCHURE

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN HET LAATSTE NIEUWS?
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE
NIEUWSBRIEF